Инцидентът се случва, след като в един от стълбовете  на

...
Инцидентът се случва, след като в един от стълбовете  на
Коментари Харесай

Мост в Балтимор рухна след удар от огромен кораб

Инцидентът се случва, откакто в един от стълбовете  на моста се удря голям контейнеровоз. На фрагментите, публикувани от международните медии, се вижда по какъв начин голям сектор от оборудването липсва. Мостът " Франсис Скот Кий " е дълъг 2 км и половина и е открит през 1977 година, когато е коствал над 60 милиона $.

 

Все още, не е ясно какво е довело до конфликта на товарния транспортен съд, който след пожар на борда потъва във водите на реката ужасяващо бързо. Пострадали от екипажа на кораба няма. Шокиращият случай е бил сниман от голям брой очевидци и качен в обществените мрежи.

 



 

" Никой не бих си помислил или показал, че е допустимо да видя физическото сриване на моста Франсис Скот Кий, това е драматичен, драматичен случай ", разяснява кметът на града Брандън Скот.

 

Инцидентът е станал към 1,30 часа, локално време. Според на началника на полицията в Балтимор Ричард Уорли, " не става дума за терористичен акт ".  На място са пристигнали сътрудници на ФБР.

 

С помощта на сонар, избавителните екипи са засекли авотмобилите, потънали под водата, само че към момента не може да се каже точният им брой. Водата, в която са паднали пасажерите от колите е мразовита - към 8 градуса по Целзий, изясняват екипите, изпратени на място. Смята се, че по това време на нощта, по моста са минавали няколко леки коли, както и камион с ремарке.

 

Товарният транспортен съд е бил контейнеровоз на име „ Дали “. Той е изпълнявал курс от Балтимор, който е натоварено американско пристанище, за Коломбо в Шри Ланка. Мостът " Франсис Скот Кий " с 4 ленти се простира над река Патапско и служи като най-външното секване на пристанището на Балтимор и основна връзка с Междущатска магистрала-695 или Околовръстния път на Балтимор.

 

Заради ужасяващият случай, губернаторът на Мериленд е оповестил изключително състояние.

 

The Francis Scott Keys Bridge in was hit by a ship and the whole bridge collapsed with dozens of cars falling into the water
— Tariq Nasheed?? (@tariqnasheed)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР